Personvernerklæring

I denne personvernerklæringen finner du informasjon om hvilke personopplysninger Noma Norge AS («Noma») behandler, formålet med behandlingen og dine rettigheter knyttet til behandlingen av personopplysninger. Behandlingen av dine personopplysninger skjer i samsvar med personopplysningsloven og EUs personvernforordning (GDPR).

1. Informasjon om behandlingsansvarlig

Behandlingsansvarlig for behandlingen av dine personopplysninger er Noma Norge AS (org.nr 999 318 517). Dersom du har spørsmål til vår behandling av dine personopplysninger, kan du kontakte oss på:

E-post: ordre@noma.no

Telefon: 46 92 12 22

Postadresse: Noma Norge AS, Kobbervikdalen 69, 3036 Drammen

 

2. Dette bruker vi personopplysninger til

For å levere våre produkter og kommunisere med deg i den forbindelse

Vi bruker først og fremst personopplysninger for å for at vi skal kunne ivareta våre kontraktsforpliktelser overfor deg som kunde. Opplysninger kan registreres og lagres når du registrerer deg på nomanorge.no, når du er i kontakt med salg og support enten via e-post, chat eller når du bruker våre tjenester.

Personopplysningene vi behandler er navn, kontaktinformasjon (adresse, e-post, telefonnummer) og betalingsinformasjon.

Behandlingen av personopplysninger til dette formålet har grunnlag i din avtale med Noma, jf. GDPR art. 6 (1) b).

 

For å besvare dine henvendelser

Behandling av personlige data er nødvendig for at vi skal kunne svare på dine henvendelser og betjene deg som kunde.

Personopplysningene vi behandler i den forbindelse er navn, kontaktinformasjon (adresse, e-post, telefonnummer) og annen informasjon du gir oss i forbindelse med din henvendelse.

Behandlingen av personopplysninger til dette formålet har grunnlag i en interesseavveining hvor vi vektlegger vårt behov for å besvare din henvendelse, jf. GDPR art. 6 (1) f).

 

Markedsføring

Vi behandler dine personopplysninger i forbindelse med våre markedsføringsaktiviteter. Så fremt du har gitt ditt uttrykkelige forhåndssamtykke til det, vil du som kunde av Noma med jevne mellomrom motta nyhetsbrev og annen markedsføring på e-post/sms, Det er mulig å melde seg av nyhetsbrev ved å klikke på avmeldingslinken i e-postene.

Personopplysningene vi behandler i den forbindelse er navn og kontaktinformasjon (adresse, e-post, telefonnummer).

Behandlingen av personopplysninger til dette formålet har grunnlag i ditt samtykke, jf. GDPR art. 6 (1) a).

 

Informasjonskapsler/cookies 

Vi bruker informasjonskapsler/cookies blant annet til å huske din innlogging, passord i kryptert form, til å forbedre brukeropplevelsen og som en del av vår markedsføring mot nye kunder. En informasjonskapsel (cookie) er en liten tekstfil som lagres på din datamaskin. Om du ønsker å lære mer om informasjonskapsler kan http://www.aboutcookies.org benyttes.

Når du besøker våre tjenester, setter vi både midlertidige og varige informasjonskapsler som er nødvendige for at du skal kunne benytte deg av nettsidene våre. En midlertidig informasjonskapsel slettes ofte automatisk når du lukker nettleseren din, mens varige kan ligge på din maskin i opptil ett år.

Behandlingsgrunnlaget for behandlingen av personopplysninger ved bruk av teknisk nødvendige informasjonskapsler er berettigede interesser i henhold til GDPR artikkel 6 (1) (f). Den berettigede interessen er at denne behandlingen er nødvendig for navigering på nettstedene og bruk av nettstedets funksjoner. Innsamlet data av teknisk nødvendige informasjonskapsler brukes ikke til å lage brukerprofiler. I henhold til ekomloven § 2-7 b har du automatisk samtykket til at vi lagrer informasjonskapsler på din datamaskin dersom du tillater dette gjennom innstillingene i din nettleser.

 

Følgende nødvendige informasjonskapsler er i bruk på våre nettsider:

Bruk av våre butikkløsninger

Vi benytter informasjonskapsler til blant annet å huske deg som kunde og huske innhold i din handlekurv. Uten informasjonskapsler vil ikke en nettbutikk kunne fungere.

Bruk av Klarna Checkout

Når våre butikkløsninger benyttes sammen med Klarna Checkout settes det informasjonskapsler fra Klarna. Mer informasjon på https://www.klarna.com/no/cookies/.

Dersom du gir ditt uttrykkelige samtykke, kan vi også bruke informasjonskapsler til andre formål, slik som statistikk og analyse eller markedsføring. Denne behandlingen gjør det mulig for oss å forbedre kvaliteten og innholdet på vår nettside og våre tjenester. Behandlingen av personopplysninger til dette formålet har grunnlag i ditt samtykke, jf. GDPR art. 6 (1) f).

Følgende frivillige informasjonskapsler er i bruk på våre nettsider:

Google Analytics

Google Analytics benytter informasjonskapsler for analyse av trafikk.

Google Adwords

Vi benytter oss av annonsering gjennom Google sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

Facebook Pixel

Vi benytter oss av annonsering gjennom Facebook sin plattform. Informasjonskapsler benyttes slik at annonsering kan målrettes basert på besøksmønster.

3. Utlevering av personopplysninger til andre

Vi gir ikke personopplysningene dine videre til andre med mindre det foreligger et lovlig grunnlag for slik utlevering. Eksempler på slikt grunnlag vil typisk være en avtale med deg eller et lovgrunnlag som pålegger oss å gi ut informasjonen.

 

Noma bruker databehandlere til å samle inn, lagre eller på annen måte behandle personopplysninger på våre vegne. I slike tilfeller har vi inngått avtaler for å ivareta informasjonssikkerheten i alle ledd av behandlingen. Vi benytter oss av følgende databehandlere per i dag:

Vipps:

Om en betaler med Vipps i nettbutikken (eller vår fysiske butikk) vil ditt telefonnummer sendes til Vipps for videre identifikasjon.

Klarna:

Om en betaler med Klarna i nettbutikken vil personlig informasjon som e-post, navn, adresse, personnummer deles med Klarna for kreditt.

Mailchimp:

Mailchimp benyttes for e-postmarkedsføring eller utsendelse av nyhetsbrev. Navn og e-post kan deles med Mailchimp.

Google Analytics:

Google Analytics benyttes for analyse av trafikk. IP-adresser og besøksmønster lagres.

Tripletex AS:

Tripletex er vårt regnskapssystem og data nødvendig for bokføring lagres her. Typisk Navn/adresse/ordrer/faktura.

Adyen:

Om en betaler med Visa eller Mastercard i vår fysiske butikk vil personlig informasjon som kortnummer sendes til Adyen for behandling av betalingen.

Logistra:

Logistra er vår leverandør av EDI-løsning. Når du handler i vår nettbutikk så vil informasjon som navn, telefonnummer og adresse deles med Logistra for utskrift av fraktbrev og transport-etiketter.

Bring:

Vi sender pakker med Bring og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Postnord:

Vi sender pakker med Postnord og deler således informasjon relatert til frakt slik som navn, telefonnummer og adresse.

Dersom vi skulle benytte underleverandører som er lokalisert utenfor EU, sørger vi for gyldig rettslig grunnlag for overføringen av personopplysninger utenfor EU, eksempelvis EUs standardkontrakter.

 

4. Dine rettigheter

Ved å henvende deg til oss, har du rett til å kreve innsyn i, korrigering av og/eller sletting av dine personopplysninger. Den enkleste måten å gjøre dette på, er å sende en e-post til ordre@noma.no.

Dersom grunnlaget for behandlingen av personopplysninger er samtykke, har du til enhver tid rett til å trekke tilbake sitt samtykke ved å kontakte oss.

Du har også rett til å kreve begrenset behandling, rette innsigelse mot behandlingen og kreve rett til dataportabilitet. Du kan lese mer om innholdet i disse rettighetene på Datatilsynets nettsider: www.datatilsynet.no

Om du har innsigelser med hensyn til vår behandling av personvern har du også anledning å klage til Datatilsynet.

E-post: postkasse@datatilsynet.no

Telefon: 22 39 69 00

Postadresse: Postboks 458 Sentrum, 0105 Oslo

 

5. Informasjonssikkerhet

Vi sørger for at lagring og sikring av personopplysninger gjøres i henhold til gjeldende lover og regler. Dette innebærer at vi har rutiner som sikrer at personopplysningene behandles på en måte som sikrer deres konfidensialitet, tilgjengelighet og integritet.

 

6. Lagringstid

Noma lagrer personopplysningene dine så lenge det er nødvendig for formålet med behandlingen. Vi vil ikke lagre personopplysningene dine utover dette, med mindre vi har et annet rettslig grunnlag for fortsatt behandling. Eksempler på dette er:

  • Fakturaer som inneholder personopplysninger bilagsføres og oppbevares i fem år i henhold til bokføringsloven § 13.
  • Ved tvist med kunder, for eksempel om oppgjør, vil vi beholde personopplysninger så lenge det er nødvendig for å løse tvisten, i henhold til GDPR artikkel 17.

Opplysninger som ikke lenger er nødvendig for det formål de er behandlet for, slettes fra våre systemer.

 

7. Endringer i våre personvernerklæringer

Denne personvernerklæringen ble sist oppdatert 03.10.2021. Vi forbeholder oss retten til å endre den fra tid til annen og oppfordrer deg til å gjøre deg kjent med innholdet i erklæringen med jevne mellomrom.

«Vår ehandelsplattform er levert av xxxxxx og personopplysninger lagres i deres skytjenester hos xxxxxx sitt datasenter i xxxxxx.»